reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Consommé z volské oháňky

Suroviny

  • volská oháňka 500 g
  • cibule 100 g
  • kořenová zelenina 300 g
  • červené víno 100 ml
  • rajský protlak 2 lžíce
  • čerstvý libeček
  • petržel
  • nové koření
  • bobkový list
  • sůl
  • pepř
  • mleté hovězí maso 200 g
  • vaječný bílek 5 ks

Na knedlíčky:

  • kuřecí játra 200 g
  • vejce 1 ks
  • máslo 50 g
  • česnek 4 stroužky
  • sušená majoránka 1/2 lžíce
  • strouhanka 50 g
  • sůl
  • pepř
  • petrželka

Consommé: Uděláme si klasický vývar. Hovězí oháňku si předem opečeme v troubě na hnědou barvičku na cca 180 stupňů. V hrnci osmahneme rozpůlenou cibuli, nakrájenou kořenovou zeleninu do hnědé barvičky, přidáme protlak, červené víno, koření, libeček, sůl a opečené maso. Přiveďte k varu, pak stáhněte na menší plamen a nechte táhnout až sedm hodin. Po sedmi hodinách vývar přecedíme a necháme vychladnout. Veškerý usazený tuk sebereme. Mleté hovězí smícháme s bílky a zalijeme vychlazeným vývarem. Díky bílkům bude vývar krásně čirý. Přivedeme opět k varu a promícháváme – ale jen než se začne vývar znovu vařit! Pak stáhneme oheň a přestaneme míchat a necháme polévku dále vařit. Po třech hodinách polévku přecedíme přes sítko či plátýnko a podávám s játrovými knedlíčky.

Játrové knedlíčky: Očistíme si kuřecí játra a zbavíme je jemných žilek. Játra rozmixujeme a v misce smícháme se všemi uvedenými ingrediencemi a trochou strouhanky. Až bude směs hotová, přidáme další strouhanku podle potřeby. Uválíme kuličky, které vhodíme do vařící vody, a jakmile vyplavou na hladinu (asi za 4 minuty), jsou knedlíčky hotové.

Zdroj: Consommé z volské oháňky; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/consomme-z-volske-ohanky  [On-line 26.09.2015]

loading...

Vložit komentář

 

 

 

Můžete využít tyto HTML tagy

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>


šest − 1 =


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.