reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Domácí Caesar burger

Ingredience
domácí bulky:

  • hladká mouka 275 g
  • teplá voda 170 ml
  • olej 20 ml
  • čerstvé droždí 20 g
  • jedna a půl lžičky cukru krupice 1 dávka
  • sůl 2 lžičky
  • vejce 1 kus

caesar burger:

  • mleté hovězí maso 600 g
  • trochu strouhanky 1 dávka
  • salát (nejlépe římský) 1 kus
  • slanina 5 plátků
  • majonéza 200 ml

1. Droždí si rozdrolíme a smícháme s cukrem do tekuté hmoty, nejlépe vidličkou. Přilijeme trochu vlažné vody – asi 10 ml. Ke zbytku vlažné vody přilijeme olej. Rozkvedláme si vajíčko a půlku ho přilijeme k vodě s olejem a k druhé polovině přidáme trochu vody a zatím uložíme do lednice (tímto budeme bulky potírat).

2. Odměřenou mouku společně s tekutými složkami smícháme dohromady a důkladně několik minut prohněteme. Těsto, které musí lepit, z mísy vyklepneme na desku posypanou moukou a ještě tak minutu hněteme. Poté necháme těsto v míse pod utěrkou kynout tři čtvrtě hodiny a za tu dobu by mělo zdvojnásobit svůj objem.

3. Poté opět těsto vyndáme a prohněteme, aby v něm nebyly bubliny. Výsledek rozdělíme na pět kusů, z nichž vytvoříme bulky. Ty dáme na pečicí papír aspoň pět cm od sebe, kde je necháme ještě další půlhodinu kynout. Mezitím si vyhřejeme troubu na 200°C. Bulky pomašlujeme vajíčkem s vodou a posypeme např. seznamem. Pečeme dozlatova asi 10-15 minut.

4. Před plněním hamburgerů si připravíme domácí Caesar majonézu. Rozmixujeme si filety z ančoviček, přidáme parmazán, nadrcený česnek, hořčici, worcester, citrónovou šťávu a majonézu. Vše společně umixujeme a dle chuti dochutíme solí a pepřem.

5. Mleté maso si dochutíme solí a čerstvým pepřem, přidáme trochu strouhanky. Poté maso potřeme olejem a dáme na gril, stačí 4 minuty z každé strany. Společně s masem necháme opéct i slaninu. Na maso dáme trochu strouhaného parmazánu a přikryjeme slaninou. Takto připravené maso necháme chvilku odpočívat.

6. Domácí bulky rozpůlíme a potřeme připravenou majonézou, obložíme listy salátu (event. další oblohou – cibule, rajče, plátek okurky), vložíme maso a přiklopíme druhou půlkou bulky s majonézou.

7. Přílohou jsou domácí hranolky. Větší brambory oloupeme, nakrájíme na hranolky, které dobře promneme a osušíme v čisté utěrce, abychom je zbavili škrobu. Ve fritéze nebo v hlubší vrstvě oleje je usmažíme dozlatova, posolíme a horké podáváme.

Zdroj: Domácí Caesar burger; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/domaci-caesar-burger [On-line 30.08.2014]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.