Ingredience:
- 350 g kuřecích jater
- 100 g mletého hovězího masa
- 120 g anglické slaniny
- 100 g špeku
- 2 cibule
- 6 stroužků česneku
- celé máslo
- rostlinný olej
- cukr
- sůl a pepř
- 3–4 bobkové listy
- nové koření
- 150 ml portského vína
Rozehřejeme rostlinný olej, na kterém osmažíme cibuli společně s anglickou slaninou, přidáme mleté maso a nakrájená kuřecí játra. Poté, co se játra zatáhnou, se přidá česnek, špetka cukru, sůl, pepř, bobkový list, nové koření a podlijeme portským vínem a dusíme cca 30 minut. Pak směs rozmixujeme a přidáme máslo, nakonec naplníme do formy a necháme v lednici ztuhnout.
Zdroj: Domácí játrová paštika; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/domaci-jatrova-pastika-0 [On-line 01.11.2014]
Poslední tip, trik či komentář