Ingredience:
- 500 g předvařených drštěk
- 1 lžíce sádla
- 1 středně velká cibule
- 2 lžíce hladké mouky
- 1 lžička sladké červené papriky
- ½ lžičky pepře
- ½ lžičky drceného kmínu
- 5 stroužků česneku
- 1 lžička soli
- 1 kostka hovězího vývaru
- 1 lžička majoránky
- 1 bobkový list
- 5 kuliček nového koření
Očištěné a dobře propláchnuté předvařené dršťky nakrájíme na drobnější proužky, dáme do studené vody a přivedeme k varu. Vaříme 10 minut. Dršťky přecedíme a propláchneme studenou vodou. Necháme okapat. Dršťky dáme do další studené vody a vaříme dalších 10 minut společně s vývarem z kostky.Dršťky opět přecedíme. Vývar necháme vychladnout.
Na rozehřátém sádle zpěníme nadrobno pokrájenou cibulku dozlatova, přidáme mouku a papriku, chvíli smažíme, zředíme vývarema po uvedení k varu krátce povaříme. Ke konci vaření přidáme kmín, pepř, česnek utřený se solí a majoránku.
Nakonec vývar procedíme přes síto. Do čisté polévky přidáme okapané dršťky. Povaříme, a případně dochutíme.
Zdroj: Dršťková; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/drstkova [On-line 11.10.2014]
Poslední tip, trik či komentář