Ingredience
- krůtí krky 1 kg
- mrkev 2 kusy
- menší celer 1 kus
- petržel 1 kus
- cibule 1 kus
- pár listů kapusty 1 dávka
- česnek 1 stroužek
- kus bílé části pórku 1 dávka
- masox nebo podravka 1 dávka
na játrové knedlíčky:
- kuřecí játra 250 g
- kousek másla 1 dávka
- strouhanka dle potřeby 1 dávka
- vejce 1 kus
- česnek 3 stroužky
- muškátový oříšek 1 špetka
- sůl a pepř 1 špetka
na jíšku:
- ořech másla 1 dávka
- hladká mouka dle potřeby 1 dávka
1. Do studené osolené vody dáme vařit krůtí krky a po necelých dvou hodinách vaření přidáme očištěnou zeleninu a vaříme ještě půl hodiny. Polévku scedíme a zeleninu a maso pokrájíme do vývaru, přidáme masox nebo podravku a do vývaru dáme vařit játrové knedlíčky.
2. Zavářku si připravíme z umixovaných jater a másla, smíchaných s vejci, strouhankou, mačkaným česnekem a kořením. Uválíme pravidelné malé knedlíčky, které zavaříme do polévky.
3. Z másla a jíšky si uděláme jíšku, kterou také zavaříme do polévky. Tím vývar zahustíme a nakonec jej ozdobíme nasekanou petrželkou.
Zdroj: Drůbeží kaldoun; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/drubezi-kaldoun-0 [On-line 02.05.2014]
Poslední tip, trik či komentář