Suroviny:
- husí krky, žaludky, srdíčka, jatýrka
- cca 1 litr vody
- cca 1 dcl smetany
- polévkové nudle
- máslo na jíšku
- hladká mouka na jíšku
- 1 mrkev
- 1/2 cibule
- řapíkatý celer
- květák
- petrželová nať
- 1 stroužek česneku
- muškátový květ
- černý pepř celý
- nové koření
- sůl
Drůbky zalijeme vodou, osolíme a necháme zavařit. Jakmile vystoupí pěna, sebereme ji do misky a polévku okořeníme celým černým pepřem a novým kořením. Přidáme nakrájenou mrkev, celer, petrželovou nať, půlku cibule a česnek zbavený klíčku.
Necháme hodinu povařit. Potom vyndáme stranou maso a zeleninu a vývar přecedíme.
V dalším kastrůlku rozehřejeme máslo, přisypeme hladkou mouku a vytvoříme jíšku, kterou zalijeme hotovým vývarem. Přidáme kousek květáku a špetku muškátového květu. Necháme chvíli povařit a na závěr přilijeme smetanu.
Mezitím si v novém hrnci uvaříme nudle do polévky.
Do teriny naházíme nakrájenou zeleninu a maso, zalijeme vývarem a posypeme nasekanou petrželkou. Uvařené nudle vyndáme stranou do talíře, také posypeme petrželkou a podáváme spolu s polévkou.
Zdroj: DRŮBKOVÁ POLÉVKA; Teď vaří šéf! II – TV Prima http://www.iprima.cz/tedvarisef/velikonocni-recepty-podle-sefa-vyzkousejte-je-take [On-line 08.04.2015]
Poslední tip, trik či komentář