Suroviny
- dýně Hokkaidó 700 g
- celer 1/2 ks
- sójová smetana 200 ml
- máslo 2 lžíce
- cibule 1 ks
- česnek 2 stroužky
- zázvor
- kurkuma
- dýňová semínka na ozdobu
- pepř
- sůl
Na rozpuštěném osoleném másle orestujeme cibuli a najemno nastrouhaný zázvor a česnek, poté přidáme na menší kousky dýni a celer, vše okořeníme a promícháme. Přilijeme půl litru vody a vaříme doměkka. Nakonec rozmixujeme dohladka, zjemníme smetanou a podáváme. Můžeme ozdobit také opraženými dýňovými semínky, zelenou natí apod.
Zdroj: Dýňová polévka Hokkaidó; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/dynova-polevka-hokkaido-0 [On-line 21.10.2015]
Poslední tip, trik či komentář