Suroviny
- dýně (máslová a Hokkaidó) 2 ks
- řepkový olej
- koousek másla
- cibule 3 ks
- kuřecí vývar 1 l
- skořice
- muškátový oříšek
- javorový sirup
- smetana
- sůl
- pepř
- kmín
- parmazán
- čerstvá pažitka
Dýně nakrájíme a upečeme dozlatova v troubě. Rozpálíme řepkový olej a přidáme kousek másla. Dozlatova osmažíme na klínky nakrájenou cibuli. Zalijeme vývarem a přidáme upečenou dýni (část dýně si necháme stranou). Přidáme kmín, muškátový oříšek, skořici, javorový sirup, sůl, pepř a vaříme cca 15minut. Vše nalejeme do mixéru a umixujeme na jemný krém. Zjemníme smetanou.
Zdroj: Dýňová polévka s krutony; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/dynova-polevka-s-krutony-0 [On-line 27.03.2015]
Poslední tip, trik či komentář