Suroviny
- připravený vývar 1,5 l
- bílé fazole 500 g
- větší rajčata 4 ks
- cibule 1 ks
- mrkev 2 ks
- řapíkatý celer 1 ks
- petrželka na ozdobení
- olivový olej
Fazole necháme přes noc namočit v hrnci. Poté propláchneme a necháme odkapat. Připravený vývar začneme vařit, přidáme fazole. Na olivovém oleji si osmažíme cibulku, kterou následně přidáme do polévky. Připravíme si nadrobno nakrájená spařená rajčata bez vnitřku, oloupanou a na kolečka nakrájenou mrkev a řapíkatý celer. Fazole vaříme minimálně 30 – 45 minut a až poté přidáme ostatní zeleninu. Necháme ještě 15 – 20 minut povařit, dokud fazole a ostatní zelenina nezměknou. Před koncem vaření přidáme sůl a pepř podle chuti.
Zdroj: Fasolada; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/fasolada [On-line 23.11.2016]
Poslední tip, trik či komentář