Ingredience
- cibule 500 g
- hovězí vývar 1 l
- parmazán 100 g
- červené víno 200 ml
- pepř a sůl 1 špetka
- bagetka k zapékání 5 dávek
Cibuli oloupeme, nakrájíme na tenké plátky a usmažíme na rozpáleném másle ve větším kastrolu. Až začne cibule zlátnout, přilijeme hovězí vývar, osolíme, opepříme a vaříme cca hodinu na malém plameni. Dvacet minut před koncem přilijeme do polévky červené víno. Nabereme do misek, nahoru dáme bagetku, bohatě posypeme parmezánem a dáme zapéct do trouby. Po vytažení ještě dosypeme parmezán, čímž vytvoříme „snížek“.
Zdroj: Gratinovaná cibulová polévka; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/gratinovana-cibulova-polevka [On-line 27.04.2013]
Poslední tip, trik či komentář