reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Hovězí na cibulce s variací příloh

Suroviny

  • hovězí maso zadní 1 kg
  • cibule 500 g
  • mrkev 2 ks
  • kus celeru
  • víno 100 ml
  • pepř
  • sůl
  • mletá paprika sladká
  • mletá paprika pálivá
  • olivový olej

Na nekynutý domácí chléb:

  • vejce 1 ks
  • tvaroh 1 ks
  • otruby nebo vločky 6 lžic
  • prášek do pečiva 1 sáček
  • chlebové koření 3 lžičky
  • špaldová mouka 3 lžíce
  • olivový olej 1 lžíce
  • sůl

Na maso na cibulce si na oleji nejprve do zlata osmažíme pokrájenou cibuli (nešetříme!) a hovězí maso, nakrájené na kostky. Posypeme paprikou, k masu přidáme i mrkev na kolečka a celer na kostičky a vše zalijeme červeným vínem, zakryjeme a dusíme, dokud maso nebude měkké. V případě potřeby při dušení můžeme ještě dolít vodu nebo vývar, aby zbyla nějaká omáčka.

První přílohou je chléb. Suroviny na nekynutý chléb promícháme ve šlehači nebo hnětači, přendáme do pekáče vykrytého pečicím papírem a pečeme v troubě vyhřáté na 180 stupňů.

Další přílohou je bramborová kaše připravená obvyklým způsobem.

Poslední přílohou je dlouhozrnná rýže, připravená v rýžovaru.

Zdroj: Hovězí na cibulce s variací příloh; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostrenorecepty/hov%C4%9Bz%C3%AD-na-cibulce-s-variac%C3%AD-p%C5%99%C3%ADloh  [On-line 23.03.2016]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.