Suroviny
- hovězí maso zadní 1 kg
- cibule 500 g
- mrkev 2 ks
- kus celeru
- víno 100 ml
- pepř
- sůl
- mletá paprika sladká
- mletá paprika pálivá
- olivový olej
Na nekynutý domácí chléb:
- vejce 1 ks
- tvaroh 1 ks
- otruby nebo vločky 6 lžic
- prášek do pečiva 1 sáček
- chlebové koření 3 lžičky
- špaldová mouka 3 lžíce
- olivový olej 1 lžíce
- sůl
Na maso na cibulce si na oleji nejprve do zlata osmažíme pokrájenou cibuli (nešetříme!) a hovězí maso, nakrájené na kostky. Posypeme paprikou, k masu přidáme i mrkev na kolečka a celer na kostičky a vše zalijeme červeným vínem, zakryjeme a dusíme, dokud maso nebude měkké. V případě potřeby při dušení můžeme ještě dolít vodu nebo vývar, aby zbyla nějaká omáčka.
První přílohou je chléb. Suroviny na nekynutý chléb promícháme ve šlehači nebo hnětači, přendáme do pekáče vykrytého pečicím papírem a pečeme v troubě vyhřáté na 180 stupňů.
Další přílohou je bramborová kaše připravená obvyklým způsobem.
Poslední přílohou je dlouhozrnná rýže, připravená v rýžovaru.
Zdroj: Hovězí na cibulce s variací příloh; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostrenorecepty/hov%C4%9Bz%C3%AD-na-cibulce-s-variac%C3%AD-p%C5%99%C3%ADloh [On-line 23.03.2016]
Poslední tip, trik či komentář