Ingredience
- hovězí přední maso s kostí 500 g
- kořenová zelenina (1 mrkev, 1 petržel, větší kus celeru) 1 dávka
- cibule 1 kus
- nové koření 5 kuliček
- bobkový list 2 kusy
- celý pepř 5 kusů
- sůl dle chuti 1 dávka
na domácí nudle:
- vejce 1 kus
- polohrubá mouka dle potřeby 1 dávka
- voda 1 dávka
1. Maso dáme vařit, přidáme zeleninu, koření a vše pozvolna vaříme. Po uvaření scedíme a připravíme si těsto na domácí nudle.
2. Polohrubou mouku smícháme s vajíčkem a troškou vody na tužší těsto, které dobře vyválíme na plát. Po oschnutí nakrájíme na pásy a tenké nudličky a dáme uvařit do osolené vody.
3. Uvařenou zeleninu a maso nakrájíme na malé kostičky a ty vrátíme do polévky. Před podáváním vložíme do polévky nudle a ještě dochutíme podle potřeby.
Zdroj: Hovězí polévka; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/hovezi-polevka-0 [On-line 19.06.2013]
Poslední tip, trik či komentář