Suroviny
- hovězí maso na polévku 1 kg
- mrkev 2 ks
- celer 1 ks
- petržel 2 ks
- cibule 1 ks
- koření na vývar
- Domácí nudle:
- hrubá mouka 200 g
- vejce 2 ks
Hovězí maso dáme do studené vody a přivedeme k varu, pak přidáme do vývaru koření (pepř celý, nové koření, sůl), necháme hodinu vařit a teprve potom přidáme zeleninu. Když změkne, vývar scedíme, zeleninu nakrájíme, vrátíme do polévky a přidáme i nudle, které jsme si udělali klasickým způsobem. Můžeme podávat.
Nudle: Na vál nasypeme mouku, přidáme vejce a uhněteme tuhé těsto. Dobře je rozválíme dotenka a na utěrce necháme schnout. Suché těsto nakrájíme na nudličky, které opět necháme na plechu ještě chvilku schnout. Můžeme je uvařit zvlášť v osolené vodě a přidat do polévky.
Zdroj: Hovězí polévka, domácí nudle; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/hovezi-polevka-domaci-nudle [On-line 15.04.2015]
Poslední tip, trik či komentář