Ingredience
- hovězí maso na polévku 500 g
- kořenová zelenina (mrkev, celer) 1 dávka
na nudle:
- vejce 1 kus
- hrubá mouka 1 dávka
- sůl 1 špetka
na játrové knedlíčky:
- játrová paštika 1 dávka
- vejce 1 kus
- strouhanka 1 dávka
- česnek 2 stroužky
- majoránka 1 špetka
- sůl a pepř 1 špetka
Do hrnce s vodou dáme hovězí na vývar a očištěnou zeleninu, necháme vařit. Mezitím si uděláme nudle. Do misky rozklepneme vajíčko a tolik hrubé mouky, abyste měli tvrdé těsto. Poté necháme na vále sušit. Po usušení nakrájíme na nudličky. Poté si uděláme játrové knedlíčky. Játrovou paštiku utřeme v misce s vejcem, ochutíme česnekem, solí, pepřem a majoránkou. Přidáme strouhanku, abychom získali ideální hustotu na knedlíčky. Zeleninu a maso scedíme do jiného hrnce. Maso i zeleninu nakrájíme a vrátíme do polévky. Nudle a knedlíčky uvaříme zvlášť. Pak vše přidáme do hotové polévky a podáváme.
Zdroj: Hovězí vývar s domácími nudlemi a játrovými knedlíčky; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/hovezi-vyvar-s-domacimi-nudlemi-jatrovymi-knedlicky-0 [On-line 10.04.2013]
Poslední tip, trik či komentář