reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Hovězí vývar s domácími nudlemi a játrovými knedlíčky

Ingredience

  • hovězí maso na polévku 500 g
  • kořenová zelenina (mrkev, celer) 1 dávka

na nudle:

  • vejce 1 kus
  • hrubá mouka 1 dávka
  • sůl 1 špetka

na játrové knedlíčky:

  • játrová paštika 1 dávka
  • vejce 1 kus
  • strouhanka 1 dávka
  • česnek 2 stroužky
  • majoránka 1 špetka
  • sůl a pepř 1 špetka

Do hrnce s vodou dáme hovězí na vývar a očištěnou zeleninu, necháme vařit. Mezitím si uděláme nudle. Do misky rozklepneme vajíčko a tolik hrubé mouky, abyste měli tvrdé těsto. Poté necháme na vále sušit. Po usušení nakrájíme na nudličky. Poté si uděláme játrové knedlíčky. Játrovou paštiku utřeme v misce s vejcem, ochutíme česnekem, solí, pepřem a majoránkou. Přidáme strouhanku, abychom získali ideální hustotu na knedlíčky. Zeleninu a maso scedíme do jiného hrnce. Maso i zeleninu nakrájíme a vrátíme do polévky. Nudle a knedlíčky uvaříme zvlášť. Pak vše přidáme do hotové polévky a podáváme.

Zdroj: Hovězí vývar s domácími nudlemi a játrovými knedlíčky; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/hovezi-vyvar-s-domacimi-nudlemi-jatrovymi-knedlicky-0 [On-line 10.04.2013]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.