Suroviny
- kvalitní hovězí maso nebo oháňka na větší kusy 500 g nebo více
- sůl špetka
- cibule 1 ks
- celer 1/4
- střední mrkev 2 ks
- petržel 1 ks
- pórek 1/2
- černý pepř několik kuliček
- nové koření několik kuliček
- bobkový list 1 ks
- česnek 1 stroužek
- zelená petržel
Hovězí maso opláchneme a rozkrájíme na větší kusy. Vložíme do hrnce s asi dvěma litry studené vody a přivedeme k varu. Přidáme koření i zeleninu nakrájenou na hrubší kusy – můžeme ji předem ještě osmahnout. Přiklopíme pokličkou a necháme nejméně dvě a půl hodiny táhnout mírným varem. Vývar přecedíme a můžeme podávat samotný nebo s nakrájeným uvařeným masem a zeleninou. Podáváme s domácími nudlemi, které jsme si připravili ze dvou vajec, mouky a trošky vody.
Zdroj: Hovězí vývar s domácími těstovinami; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/hovezi-vyvar-s-domacimi-testovinami [On-line 08.06.2016]
Poslední tip, trik či komentář