Ingredience
- hovězí maso přední, morek a kosti 1 kg
- mrkev 1 kus
- petržel 1 kus
- cibule 1 kus
- kus celeru 1 dávka
- celý pepř 1 dávka
- celé nové koření 1 dávka
- libeček a zelená petrželka 1 dávka
- sůl 1 špetka
na drobenku:
- hrubá nebo polohrubá mouka 1 dávka
- vejce 1 kus
1. Maso a kosti necháme dobře vyvařit, v půlce vaření přidáme celou zeleninu. Když je maso měkké, vyndáme ho a obereme, zeleninu nakrájíme na kostičky a vrátíme do polévky. Osvěžíme petrželkou, dochutíme a zavaříme drobenku.
2. Uděláme si nudlové těsto, které necháme ztvrdnout a nastrouháme je na hrubém struhadle. Opět necháme proschnout a kousky pak zavaříme do polévky.
Zdroj: Hovězí vývar s drobenkou; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/hovezi-vyvar-s-drobenkou [On-line 25.05.2013]
Poslední tip, trik či komentář