reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Hovězí vývar s játrovými knedlíčky

Ingredience

  • přední hovězí s kostí 1 kg
  • čerstvá kořenová zelenina (mrkev, petržel a celer) 1 dávka
  • menší cibule 1 kus

knedlíčky:

  • drůbeží játra 500 g
  • malá cibule 1 kus
  • česnek 3 stroužky
  • majoránka 1 lžička
  • strouhanka dle potřeby 1 dávka
  • sůl a pepř 1 špetka

1. Maso vložíme do studené vody, zeleninu dobře omyjeme a kvůli uchování vitaminů neškrábeme, rozpůlíme a přidáme k masu. Vaříme v tlakovém hrnci cca hodinu. Poté vypneme, necháme dojit, maso se zeleninou vyndáme. Zeleninu propasírujeme přes cedník vidličkou a pak dáme zpět do hrnce a ještě zlehka táhneme. Nakonec zavaříme játrové knedlíčky.

2. Z uvedených surovin – jater, cibule, česneku plus majoránky, soli, pepře a strouhanky na zahuštění vyrobíme knedlíčky. Vše rozmixujeme ponorným mixérem. Podle velikosti se odvíjí doba varu – větší vaříme až dvacet minut. Podáváme v polévce.

Zdroj: Hovězí vývar s játrovými knedlíčky; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/hovezi-vyvar-s-jatrovymi-knedlicky-3 [On-line 31.08.2013]

Nelze komentovat.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.