Ingredience
- přední hovězí s kostí 1 kg
- čerstvá kořenová zelenina (mrkev, petržel a celer) 1 dávka
- menší cibule 1 kus
knedlíčky:
- drůbeží játra 500 g
- malá cibule 1 kus
- česnek 3 stroužky
- majoránka 1 lžička
- strouhanka dle potřeby 1 dávka
- sůl a pepř 1 špetka
1. Maso vložíme do studené vody, zeleninu dobře omyjeme a kvůli uchování vitaminů neškrábeme, rozpůlíme a přidáme k masu. Vaříme v tlakovém hrnci cca hodinu. Poté vypneme, necháme dojit, maso se zeleninou vyndáme. Zeleninu propasírujeme přes cedník vidličkou a pak dáme zpět do hrnce a ještě zlehka táhneme. Nakonec zavaříme játrové knedlíčky.
2. Z uvedených surovin – jater, cibule, česneku plus majoránky, soli, pepře a strouhanky na zahuštění vyrobíme knedlíčky. Vše rozmixujeme ponorným mixérem. Podle velikosti se odvíjí doba varu – větší vaříme až dvacet minut. Podáváme v polévce.
Zdroj: Hovězí vývar s játrovými knedlíčky; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/hovezi-vyvar-s-jatrovymi-knedlicky-3 [On-line 31.08.2013]
Poslední tip, trik či komentář