Suroviny
Knedlíčky:
- vepřová játra 500 g
- cibule 1 ks
- česnek 4 stroužky
- sůl
- pepř
- majoránka
- strouhanka
Vývar:
- zeleninová směs na polévku
- morková kost 1 ks
- sůl
- pepř
- kostka vývaru
Vývar: do osolené vody dáme vyvařit morkovou kost se zeleninou, poté přecedíme a přidáme připravené knedlíčky, uvařené jsou asi za pět až osm minut. Kdo chce, může polévku dochutit kostkou a přidat část uvařené zeleniny.
Knedlíčky: na masovém strojku si rozemeleme játra a cibuli, do směsi přidáme ostatní ingredience podle chuti, a strouhankou zahustíme, aby knedlíčky držely tvar.
Zdroj: Hovězí vývar s játrovými knedlíčky; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/hovezi-vyvar-s-jatrovymi-knedlicky-7 [On-line 11.11.2015]
Poslední tip, trik či komentář