reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Hovězí vývar s játrovými knedlíčky

Suroviny

  • hovězí žebra 300 g
  • celer 1/4
  • mrkev 2 ks
  • petržel 1 ks
  • cibule 2 ks
  • sůl
  • pepř

Játrové knedlíčky

  • kuřecí játra 200 g
  • česnek 6 stroužků
  • strouhanka
  • olej 1 lžička
  • majoránka
  • vejce 1 ks
  • sůl
  • pepř

Hovězí žebra dáme do hrnce se studenou vodou. Přidáme omyté a neoloupané rozpůlené cibule, mrkev, petržel, kousek celeru, sůl, pepř, polévkové koření a malý kousek sušené pálivé papričky. Vše přivedeme k varu, sbíráme pěnu a vaříme, až je maso měkké.
Mezitím si připravíme játrové knedlíčky. Kuřecí játra spolu s oloupaným česnekem rozetřeme, přidáme vejce, olej, sůl, pepř a majoránku podle chutí. Nakonec zahustíme strouhankou.
Když je maso měkké, polévku přecedíme. Žebra a zeleninu obereme, nakrájíme a vrátíme zpět do vývaru.
Zavaříme játrové knedlíčky, které vykrajujeme lžičkou, stačí deset minut. Sváteční hovězí polévku s játrovými knedlíčky podáváme horkou.

Zdroj: Hovězí vývar s játrovými knedlíčky; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/hovezi-vyvar-s-jatrovymi-knedlicky-8  [On-line 09.09.2016]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.