Suroviny
- hovězí přední maso 500 g
- mrkev 1 ks
- petržel 1 ks
- celer kousek
- cibule
- česnek
- bobkový list
- nové koření
- pepř celý
- libeček snítka
- sůl
- pepř
- petrželka
- nudle
Knedlíčky
- játra 200 g
- vejce 1 ks
- majoránka
- česnek 2 stroužky
- sůl
- pepř
- strouhanka dle potřeby
Maso opláchneme, vložíme do hrnce a očistíme si zeleninu. Až se voda začne vařit, přidáme do hrnce zeleninu a vaříme na mírném plamení. Mezitím si z uvedených surovin umixujeme a ochutíme směs na knedlíčky.
Když jsou maso i zelenina měkké, tak je vyndáme a pokrájíme na kostičky, vložíme zpět do hrnce. Vedle v hrnci si uvaříme nudle.
Lžící si z uvedených a pomletých surovin vytvoříme knedlíčky a dáme je vařit do vody. Na závěr přidáme do polévky uvařené nudle a pokrájenou petrželku.
Zdroj: Hovězí vývar s játrovými knedlíčky a domácími nudlemi; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/hovezi-vyvar-s-jatrovymi-knedlicky-domacimi-nudlemi-1 [On-line 21.09.2016]
Poslední tip, trik či komentář