Suroviny
- hovězí krk 300 g
- cibule 2 ks
- mrkev 2 ks
- celer 1/4 ks
- nové koření 5 kuliček
- černý pepř 10 kuliček
- kmín 1 lžička
- sůl 1 lžička
- kuřecí játra 200 g
- strouhanka
- vejce 1 ks
- polohrubá mouka dle potřeby
- pepř
Maso, koření a poté i zeleninu s jednou neoloupanou cibulí dáme vařit na 2-3 hodiny na mírný oheň.
Během varu si pomeleme kuřecí játra, oloupanou cibuli, ochutíme solí a pepřem a dle hustoty přidáme strouhanku, vyválíme knedlíčky, které poté zavaříme do polévky.
Domácí nudle: Z polohrubé mouky, vejce a špetky soli si uděláme těsto, které vyválíme na placku. Tu necháme zaschnout, poté nakrájíme na asi pět centimetrů široké pruhy, které vyskládáme na sebe a napříč nakrájíme na tenké nudličky, které uvaříme zvlášť v osolené vroucí vodě (stačí pět minut).
Zdroj: Hovězí vývar s játrovými knedlíčky a nudlemi; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/hove-zi-vyvar-s-jatrovymi-knedlic-ky-nudlemi [On-line 20.05.2015]
Poslední tip, trik či komentář