reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Hovězí vývar s játrovými knedlíčky, domácí nudle

Suroviny

  • kořenová zelenina
  • cibule
  • kuřecí játra
  • vejce
  • česnek
  • petrželová nať
  • strouhanka
  • sůl
  • pepř
  • nové koření
  • majoránka
  • hovězí maso

Opláchnuté hovězí maso vložíme do hrnce a zalijeme studenou vodou. Přivedeme k varu. Sebereme sraženou bílkovinu a postupně přidáme koření (celý pepř, nové koření, sůl), vše necháme hodinu mírně vařit, poté vložíme do vývaru cibuli, mrkev, petržel a celer a vaříme zeleninu doměkka asi 1 hodinu. Pokud jsou maso i zelenina měkké, vše vyjmeme a vývar přecedíme do druhého hrnce. Zeleninu nakrájíme na kostičky a vložíme do vývaru.

Játrové knedlíčky: Kuřecí očištěná játra rozmixujeme, přidáme vejce, sůl, pepř, 2 stroužky česneku, majoránku, petrželovou nať.Do směsi postupně přidáváme strouhanku, dokud nám nevznikne hmota, ze které se dají tvořit malé knedlíčky.Do uvařeného vývaru knedlíčky zavaříme cca 15–20 minut.

Zdroj: Hovězí vývar s játrovými knedlíčky, domácí nudle; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/hovezi-vyvar-s-jatrovymi-knedlicky-domaci-nudle-0  [On-line 01.02.2015]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.