reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





Poslední tip, trik či komentář

reklama

 

Hovězí vývar s masovými knedlíčky

Suroviny

  • hovězí kosti 700 g
  • hovězí přední maso 200 g
  • cibule 1 ks
  • malý celer 1 ks
  • petržel 1 ks
  • mrkev 1-2 ks
  • česnek 1 stroužek
  • sůl
  • nové koření
  • celý pepř
  • polévkové koření
  • nudle

Knedlíčky:

  • vařené maso z polévky
  • vejce 1 ks
  • cibule 1/4 ks
  • žemle 1/2 ks
  • mléko 2 lžíce
  • petrželová nať
  • hladká mouka 1 lžíce
  • mletý pepř

Omytou kost zalijeme vodou, přidáme celou cibuli, stroužky česneku, celer, petržel, několik kuliček nového koření a celého pepře a osolíme. Po přivedení k varu přidáme hovězí maso a mrkev. Pozvolna vaříme přibližně dvě a půl hodiny.

Mrkev vyjmeme až je měkká (max. po hodině vaření) a nakrájíme na malé kousky.

Po uvaření scedíme. Maso umeleme spolu se žemlí zvlhčenou mlékem. Přidáme jemně nastrouhanou cibuli, vejce, nasekanou petrželovou nať, osolíme, opepříme a vypracujeme hustou hmotu. V případě potřeby přidáme mouku nebo za pomoci mouky tvarujeme knedlíčky a tyto vkládáme do vařící osolené vody, kde vaříme dle velikosti maximálně pět minut.

Těstoviny (nudle) si uvaříme zvlášť v osolené vodě.

Do polévkové mísy nebo do polévkových talířů vkládáme těstoviny, mrkev, knedlíčky, mrkev, jemně nasekanou petrželovou nať a zalijeme horkým vývarem.

Zdroj: Hovězí vývar s masovými knedlíčky; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/hovezi-vyvar-s-masovymi-knedlicky  [On-line 27.08.2015]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.