Ingredience
- mleté hovězí maso 500 g
- mrkev 2 kusy
- petržel 1 kus
- menší celer nebo kus většího 1 kus
- cibule 1 kus
- česnek 1 stroužek
- kostka bujonu 1 kus
- polévkové koření 1 dávka
- libeček nebo petrželka 1 snítka
- sůl a pepř 1 špetka
Do litru a půl vody dáme vařit očištěnou kořenovou zeleninu, oloupanou cibuli a česnek a kostku hovězího bujónu. Když se začne voda vařit, přidáme knedlíčky, které vytvoříme z mletého hovězího masa (hostitelka je nijak neochucuje). Vaříme asi hodinu a půl. Zeleninu vyjmeme, polévku dochutíme solí, pepřem a polévkovým kořením. Na závěr do vroucí polévky nahrubo nastrouháme čerstvou očištěnou mrkev a na ozdobení čerstvý natrhaný libeček nebo petrželku.
Zdroj: Hovězí vývar s mrkví; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/hovezi-vyvar-s-mrkvi [On-line 07.03.2014]
Poslední tip, trik či komentář