Ingredience
- hovězí žebra 1 kg
- mrkev 2 kusy
- petržel 2 kusy
- malý celer 1 kus
- čerstvá petrželka 1 snítka
- nové koření 3 kuličky
- cibule se slupkou 1 kus
- kus másla 1 dávka
- vepřová játra 250 g
- strouhanka dle potřeby 1 dávka
- vejce 1 kus
- česnek 2 stroužky
- domácí nudle 1 hrst
- sůl a pepř 1 špetka
1. Do hrnce se studenou vodou vložíme hovězí maso, kořenovou zeleninu, cibuli ve slupce, celý pepř, nové koření a vaříme, dokud není maso měkké. Na počátku varu čistíme z povrchu „šlem“. Tuto zeleninu již dále nepoužijeme, maso vyndáme, očistíme a nakrájíme.
2. Ve druhém hrnci na rozpuštěném másle zlehka orestujeme nakrájenou mrkev, celer a petržel, zalijeme přes síto scezeným vývarem, uvedeme do varu, ochutíme a nyní zavaříme játrové knedlíčky, které připravíme z pomletých jater, vejce, domácí strouhanky, utřeného česneku, pepře a soli. Nakonec přidáme připravené pokrájené uvařené maso.
3. Domácí nudle uvaříme zvlášť v osolené vodě, scedíme a omastíme, aby se neslepily. Při servírování je dáme na dno talíře a nalijeme vývar, který ozdobíme čerstvou petrželkou.
Zdroj: Hovězí vývar se zavářkou; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/hovezi-vyvar-se-zavarkou [On-line 29.08.2014]
Poslední tip, trik či komentář