reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Hovězí vývar se zavářkou

Ingredience

  • hovězí žebra 1 kg
  • mrkev 2 kusy
  • petržel 2 kusy
  • malý celer 1 kus
  • čerstvá petrželka 1 snítka
  • nové koření 3 kuličky
  • cibule se slupkou 1 kus
  • kus másla 1 dávka
  • vepřová játra 250 g
  • strouhanka dle potřeby 1 dávka
  • vejce 1 kus
  • česnek 2 stroužky
  • domácí nudle 1 hrst
  • sůl a pepř 1 špetka

1. Do hrnce se studenou vodou vložíme hovězí maso, kořenovou zeleninu, cibuli ve slupce, celý pepř, nové koření a vaříme, dokud není maso měkké. Na počátku varu čistíme z povrchu „šlem“. Tuto zeleninu již dále nepoužijeme, maso vyndáme, očistíme a nakrájíme.

2. Ve druhém hrnci na rozpuštěném másle zlehka orestujeme nakrájenou mrkev, celer a petržel, zalijeme přes síto scezeným vývarem, uvedeme do varu, ochutíme a nyní zavaříme játrové knedlíčky, které připravíme z pomletých jater, vejce, domácí strouhanky, utřeného česneku, pepře a soli. Nakonec přidáme připravené pokrájené uvařené maso.

3. Domácí nudle uvaříme zvlášť v osolené vodě, scedíme a omastíme, aby se neslepily. Při servírování je dáme na dno talíře a nalijeme vývar, který ozdobíme čerstvou petrželkou.

Zdroj: Hovězí vývar se zavářkou; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/hovezi-vyvar-se-zavarkou [On-line 29.08.2014]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.