Suroviny
- petržel kudrnka
- petržel 2 ks
- mrkev 3 ks
- celer 1/2 ks
- cbule 2 ks
- hrubá mouka
- vejce 2 ks
- zadní hovězí 500 g
- sůl
- pepř
Zpěníme nakrájenou cibuli, zalijeme asi třemi litry vody, vložíme žebro a hovězí zadní. Přidáme 1 mrkev, 1 petržel a 1cibuli. Necháme 1,5 hodiny vařit. Potom vyndáme zeleninu a nastrouháme syrovou mrkev, petržel a celer a necháme další 1,5 hodiny vařit. Osolíme a opepříme. Nakonec vyndáme maso a obereme ho do misky. Na talíř dáme kousky masa, zalijeme je horkým vývarem a posypeme čerstvou petrželkou. Podáváme s domácími nudlemi.
Nudle: Mouku a dvě vejce spojíme, zalijeme asi třemi lžícemi vody a vytvoříme tuhé těsto, které necháme asi půl hodiny odležet. Potom těsto vyválíme, nakrájíme na nudličky a necháme proschnout. Nudle povaříme zvlášť asi pět minut a podáváme rovnou do talíře.
Zdroj: Hovězí vývar se zeleninou a domácími nudlemi; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/hovezi-vyvar-se-zeleninou-domacimi-nudlemi [On-line 06.05.2015]
Poslední tip, trik či komentář