reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Hráškový krém

Suroviny

  • sůl
  • hovězí vývar se zeleninou 500 ml
  • cibule nadrobno 1 ks
  • toustový chléb
  • pórek (bílá část) 1 ks
  • mražený hrášek 500 g
  • mléko 200 ml
  • smetana 200 ml
  • máslo
  • čerstvě mletý pepř

Nejprve si orestujeme na másle cibuli a bílou část pórku. Přidáme hrášek, promícháme, osolíme, opepříme, zalijeme vývarem a přivedeme k varu. Ve chvíli, kdy je hrášek měkký, sundáme polévku ze sporáku, přidáme mléko i smetanu a vše společně rozmixujeme. Dále polévku opět chvíli povaříme a popřípadě dosolíme.
Toastový chléb opečeme a ještě za tepla nakrájíme na kostičky, kterými následně dozdobíme polévku na talíři.

Zdroj: Hráškový krém; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/hraskovy-krem-13  [On-line 25.11.2016]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.