reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Játrový špíz

Potřebujeme:

  • 300 g kachních nebo telecích jater
  • 100 g parmské šunky
  • 2 cukety
  • 2 portobella
  • 100 ml portského vína
  • 2 stroužky česneku
  • 2 červené chilli
  • 1/2 svazku šalvěje
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíci medu
  • 3 lžíce másla
  • snítku rozmarýnu
  • sůl, pepř

Česnek prolisujeme, rozmarýn a chilli posekáme a smícháme s olivovým olejem, medem a portským vínem. Játra, cuketu a houby nakrájíme na kostky a naložíme je do marinády – nejlépe přes noc.

Naložená játra osušíme, na každý kousek položíme lístek šalvěje a zabalíme je do plátku šunky. Játra napichujeme na špejle střídavě s osušenou cuketou a portobellem. Pečeme na másle při středním ohni ze všech stran 4 – 6 min.

Zdroj: Játrový špíz; TV Nova Tescoma s chutí  http://novaplus.nova.cz/porad/tescoma-s-chuti/video/5817-tescoma-s-chuti-jatrovy-spiz/ [On-line 19.06.2015]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.