uroviny
- kachna 1 ks
- sůl
- kmín
- med
- zelí
Karlovarské knedlíky
- rohlík 7 ks
- vejce 2 ks
- petrželka
- muškátový oříšek špetka
- sůl
Bramborový knedlík
- brambory 1 kg
- vejce 2 ks
- hrubá mouka dle potřeby
- sůl
Kachnu osolíme, okmínujeme, podlijeme vodou a dáme péct, během pečení poléváme. Pečeme do zlatova na 200 stupňů C. Ke konci pečení kachnu potřeme medem.
Karlovarské knedlíky: Rohlíky nakrájíme na malé kostičky, přidáme trochu soli, nasekanou petrželku, špetku muškátového květu. Vejce si rozdělíme na žloutky a bílky, vše promícháme se žloutky a nakonec přidáme sníh, který jsme si ušlehali z bílků. Z těsta vytvarujeme dvě šišky, které zabalíme do potravinářské folie. Vaříme ve vroucí osolené vodě, po vychladnutí nakrájíme.
Bramborový knedlík: Uvařené brambory necháme vychladnout a nastrouháme. Brambory dáme na vál, na ně vyklepneme dvě vajíčka a hrubou mouku. Vypracujeme tuhé těsto, vytvarujeme válečky a vaříme ve vroucí vodě 20 minut, poté nakrájíme na kolečka. Podáváme ke kachně s dušeným zelím.
Zdroj: Kachna na medu se zelím a knedlíkem; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/kachna-na-medu-se-zelim-knedlikem [On-line 14.10.2016]
Poslední tip, trik či komentář