reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Kachna s červeným zelím a bramborovými noky

Suroviny

  • mladá chlazená kachna 1 ks
  • menší bílá cibule 2 ks
  • menší červená cibule 2 ks
  • jablka 500 g
  • pomeranč 1 ks
  • kmín 1 lžíce
  • sůl 1 lžíce
  • mletý pepř
  • medovina

Bramborové noky

  • oloupané brambory 400 g
  • hrubá mouka 150 g
  • sůl 1 lžička
  • vejce 1 ks

Červené zelí

  • hlávka červeného zelí 1/2
  • cibule 1 ks
  • ocet 200 ml
  • cukr krupice 6 lžic
  • drcený kmín 1/2 lžičky
  • hrubá mouka 1 lžíce
  • sůl
  • olej 4 lžíce

Oloupeme cibuli a umytá jablka zbavíme jadřinců, vše rozkrojíme na menší kousky. Omytý pomeranč rozkrájíme na kolečka i s kůrou. Kachnu osolíme a vmasírujeme do ní kmín. Do kachny vložíme cibuli, jablka a pomeranč. Napěchovanou kachnu uzavřeme jehlou. Zbylou směs poklademe kolem kachny. Kachnu podlijeme trochou vody a medovinou, pekáč zabalíme alobalem. Kachnu dáme do předem vyhřáté trouby na 180 stupňů a pečeme asi 90 minut. Po 90 minutách propícháme kachní kůži vidličkou. Kachnu opět zaděláme a dáme péct znova na 90 minut. Po 180 minutách sundáme alobal a trochu podlijeme vodou. Během pečení kachnu podléváme šťávou. Po třech hodinách pečení je kachna hotová. Necháme jí chvíli odležet a můžeme porcovat.
Bramborový knedlík (noky): Den předem uvařené brambory oloupeme, nastrouháme, zasypeme hrubou moukou, osolíme, doprostřed uděláme důlek a do něj rozklepneme vejce. Z propracovaného bramborového těsta vytvarujeme dvě šišky nebo menší noky a zaváříme je do vroucí osolené vody, podebereme vařečkou, aby plavaly, a vaříme 10, 15 nebo 20 minut – podle velikosti. Uvařené šišky hned nakrájíme na plátky.
Červené zelí: Z hlávky zelí odebereme vnější listy, odřízněme dřevnaté části a nakrájíme na nudličky nebo nastrouháme na hrubém struhadle. Cibuli nakrájíme nahrubo. V hlubší pánvi rozpálíme olej a cibuli na něm zpěníme, pak přidáme nakrouhané zelí, sůl, kmín, cukr a také ocet. Přiklopíme pokličkou a za občasného míchání dusíme asi 20 minut. Pak do základu přidáme mouku (je-li potřeba, tak také ještě trochu vody) a zelí dalších deset minut dusíme, pak dochutíme.

Zdroj: Kachna s červeným zelím a bramborovými noky; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/kachna-s-cervenym-zelim-bramborovymi-noky  [On-line 10.02.2017]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.