reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Polévka z kachních drobů s játrovými knedlíčky

Suroviny

  • kachní droby
  • celer 150 g
  • mrkev 3 ks
  • pálivá sušená paprika 1 ks
  • zelená petržel 1 svazek
  • kachní játra
  • pórek 1 ks
  • petržel 2 ks
  • bobkový list 1 ks
  • sůl 1 lžička
  • cibule 1 ks
  • celerová nať 1 hrst
  • nové koření 3 kuličky
  • kedlubna 100 g
  • celý pepř 1 lžička
  • česnek 3 stroužky

Knedlíčky

  • včerejší housky 8 ks
  • olej 3 lžíce
  • sůl 1 lžička
  • cibule 1 ks
  • čerstvě mletý pepř 1 lžička
  • petrželová nať 1 svazek
  • vejce 4 ks
  • kachní játra

Kachní křídla, krk, žaludky a srdce očistíme a omyjeme. Vyřezaný tuk z domácí kachny a kuchyňsky upravené droby vložíme do velkého hrnce. Kachní játra odložíme na knedlíčky do polévky. Droby v hrnci zalijeme asi třemi litry studené vody, pomalu přivedeme do varu, přikryjeme pokličkou a vaříme na nejnižším plameni.
Mezitím si očistíme a omyjeme mrkev, petrželový kořen, celer, kedlubnu, pórek, středně velkou cibuli (spodní slupku ponecháme), očistíme tři stroužky česneku a pálivou sušenou papriku. Kořenovou zeleninu pokrájíme na větší kusy, cibuli a česnek ponecháme v celku. Připravíme bobkový list, celý černý pepř a kuličky nového koření, ze zelených natí omyjeme petrželovou a celerovou nať.
Průběžně odebíráme z vývaru z kachních drobů pěnu, až je vývar čirý. Po hodině vaření přidáme všechnu zeleninu, koření a natě, osolíme a vaříme dále přikryté, až je kořenová zelenina al dente. Poté vypneme plamen, zeleninu a droby vybereme do mísy, vývar necháme chvíli odstát, a když si „sedne“, tak ho scedíme přes husté síto do jiného hrnce.
Zatímco se polévka vaří, připravíme si knedlíčky. Na oleji opražíme jednu najemno posekanou cibuli, přidáme čerstvě posekanou petrželovou nať, krátce spolu orestujeme a necháme úplně vychladnout. Včerejší housky namočíme do studené vody na 15 minut, poté dobře vymačkáme a přendáme do mísy. Kachní játra omyjeme, zbavíme blan a cévní stopky. Ostrým nožem játra naškrábeme najemno. K vymačkaným houskám přidáme 4 vejce, najemno naškrábaná kachní játra, sůl, čerstvý mletý černý pepř, vychladlou orestovanou cibuli, posekanou petrželovou nať, olej a strouhanku. Dobře promícháme a zpracujeme na tvarovatelnou hmotu, kterou necháme chvíli odstát v chladničce, aby se dobře propojily chutě. Z hmoty navlhčenýma rukama tvarujeme kulaté knedlíčky o něco větší než vlašský ořech.
Připravené knedlíčky uvaříme v horkém vývaru, který jsme odebrali do menšího hrnce. Knedlíčky vložíme do vroucího vývaru, stáhneme plamen na střední a vaříme pomalu asi 10 minut. Mezitím pokrájíme uvařené droby a zeleninu, vložíme do talířů i s uvařenými játrovými knedlíčky, zalijeme horkým vývarem a podáváme posypané čerstvě posekanou petrželovou natí.

Zdroj: Polévka z kachních drobů s játrovými knedlíčky; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/polevka-z-kachnich-drobu-s-jatrovymi-knedlicky  [On-line 10.02.2017]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.