Suroviny
- kachní prsa s kůží 8 kusů
- slanina 200 g
- jablka 4 kusy
- kmín
- ocet
- vinný ocet
- červené víno
- červené portské víno
- sůl
- hnědý cukr
- jíška
- pomeranče 2 kusy
- badyán
- skořice
- brusinky
- hřebíček
- brusinkový džem
Na knedlíky
- moučné brambory 2 kg
- vejce 10 kusů
- veka 1 kus
- hrubá mouka
Syrové brambory nastrouháme, přidáme vejce, mouku a vymícháme těsto. Tvarujeme koule, které uvaříme ve vodě.
Na sádle zpěníme cibulku, přidáme pokrájené zelí, cukr, sůl, červené víno, pomerančovou šťávu, ocet, med, brusinkový džem, badyán a skořici. Promícháme a povaříme. Nakonec nastrouháme jablko a pomerančovou kůru.
Kůži na kachních prsíčkách nařežeme do mřížky a opečeme na pánvi z obou stran. Necháme dojít v troubě na 90C asi 10 minut.
Zdroj: Kachní prsa s červeným zelím a bramborovým knedlíkem; Ohnivý kuře – TV Prima http://web.iprima.cz/kure/recepty/kachni-prsa-s-cervenym-zelim-bramborovym-knedlikem [On-line 16.03.2016]
Poslední tip, trik či komentář