Suroviny
- kachní stehýnko 5 ks
- sůl
- kmín
- máslo
- cibule
Noky:
- střední brambory 10 ks
- hrubá mouka
- olej 1 lžíce
- vejce 1 ks
- sůl
- máslo
- libovolné bylinky
- pepř
Babiččino karamelové zelí:
- sterilované zelí 500 g
- olej
- cukr 150 g
Kachnu (kachní stehna) omyjeme, okořeníme, poklademe plátky másla, podsypeme najemno nakrájenou cibulí a pečeme v troubě či remosce asi dvě hodiny na 170°C, dokud nezměkne.
Bramborové noky: brambory uvaříme den předem ve slupce. Oloupeme je a nastrouháme najemno. Na vále zpracujeme s moukou, vejcem, olejem a solí. Vypracujeme těsto, které vyválíme na válečky a nakrájíme. Vaříme, dokud noky nevyplavou na hladinu. Hotové ještě opékáme na másle, nakonec přidáme nasekané čerstvé bylinky.
Zelí: na oleji necháme zkaramelizovat cukr, poté přidáme naložené bílé zelí. Karamel se malinko srazí, proto dusíme, dokud se znovu nerozpustí.
Zdroj: Kachní stehýnko s bylinkovými bramborovými noky; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/kachni-stehynko-s-bylinkovymi-bramborovymi-noky [On-line 23.01.2016]
Poslední tip, trik či komentář