Suroviny
- kosti a odřezky
- drůbeží drůbky
- řapíkatý celer
- mrkev
- cibule
- nové koření
- bobkový list
- světlá jíška
- polévkové nudle
- sůl
- pepř
- petrželka
Do hrnce dáme veškeré kosti a odřezky z jakékoliv drůbeže, přidáme také drůbky. Tučnou kůži vynecháme, aby nebyla polévka moc mastná. Zalijeme studenou vodou, přidáme řapíkatý celer, cibuli, mrkev a necháme zavařit. Jakmile sebereme pěnu, můžeme do vývaru přidat pár kuliček nového koření, bobkový list a pár kuliček černého pepře.
Když je maso měkké, vývar přecedíme a založíme kaldoun. Do hrnce nalijeme čirý vývar, zahustíme jíškou, ochutíme bobkovým listem a necháme provařit. Mezitím nakrájíme uvařené maso a zeleninu na kostičky.
V jiném hrnci ve vroucí osolené vodě uvaříme těstoviny.
Do polévky vhodíme nakrájené maso a zeleninu a přihodíme také uvařené nudle. Polévku naservírujeme a ozdobíme čerstvou petrželkou.
Zdroj: Kaldoun; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/kaldoun-0 [On-line 18.04.2015]
Poslední tip, trik či komentář