reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Konfitovaná kachní stehýnka a prsa s lepenicí

Suroviny

  • kachní prsa a stehna
  • trochu sádla

Na marinádu:

  • worcesterová omáčka
  • olej
  • sůl
  • pepř

lepenice:

  • kysané zelí 1 kg
  • brambory 1 kg
  • anglická slanina 200 g
  • domácí škvarky 1 hrst
  • cibule 2-3 ks
  • kmín

Očistíme kachní prsa a stehýnka. U prsíček nakrájíme kůžičku na kostičky a z uvedených surovin si připravíme marinádu, kterou dobře vetřeme do prsíček a stehýnek a necháme odležet do druhého dne. Pak maso naskládáme do pekáče, přidáme trochu sádla, podlijeme trochou vody a pečeme pomalu 80 stupňů asi tři hodiny.

Lepenice: pokrájenou cibuli, anglickou slaninu a škvarky orestujeme na sádle, až je cibule zlatá. Pak přidáme kysané zelí nakrájené nadrobno (neproplachovat!), osolíme, opepříme a necháme zesklovatět, aby zelí zůstalo trochu křupavé. Vedle v hrnci uvaříme brambory s kmínem, až jsou měkké. Pak je scedíme a zamícháme do zelí, aby se to krásně spojilo (brambory ale nejsou úplně rozšťouchané).

Zdroj: Konfitovaná kachní stehýnka a prsa s lepenicí; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/konfitovana-kachni-stehynka-prsa-s-lepenici  [On-line 02.04.2016]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.