Suroviny
- kachní prsa a stehna
- trochu sádla
Na marinádu:
- worcesterová omáčka
- olej
- sůl
- pepř
lepenice:
- kysané zelí 1 kg
- brambory 1 kg
- anglická slanina 200 g
- domácí škvarky 1 hrst
- cibule 2-3 ks
- kmín
Očistíme kachní prsa a stehýnka. U prsíček nakrájíme kůžičku na kostičky a z uvedených surovin si připravíme marinádu, kterou dobře vetřeme do prsíček a stehýnek a necháme odležet do druhého dne. Pak maso naskládáme do pekáče, přidáme trochu sádla, podlijeme trochou vody a pečeme pomalu 80 stupňů asi tři hodiny.
Lepenice: pokrájenou cibuli, anglickou slaninu a škvarky orestujeme na sádle, až je cibule zlatá. Pak přidáme kysané zelí nakrájené nadrobno (neproplachovat!), osolíme, opepříme a necháme zesklovatět, aby zelí zůstalo trochu křupavé. Vedle v hrnci uvaříme brambory s kmínem, až jsou měkké. Pak je scedíme a zamícháme do zelí, aby se to krásně spojilo (brambory ale nejsou úplně rozšťouchané).
Zdroj: Konfitovaná kachní stehýnka a prsa s lepenicí; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/konfitovana-kachni-stehynka-prsa-s-lepenici [On-line 02.04.2016]
Poslední tip, trik či komentář