Suroviny:
- 500 g ořezu z králíka
- 200 g králičích a drůbežích jater a ledvinek
- 2 cibule
- 2 mrkve
- 1 petržel
- 2 plátky celeru
- snítka tymiánu a rozmarýnu
- 3 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce cukru
- 1 lžička soli
- 200 ml balsamikového octa
- 500 ml masového vývaru
- 100 g práškové želatiny
- 100 ml vody
Na podávání:
- cibulovo-jablkový salátek
Kořenovou zeleninu s cibulí nakrájíme na drobné kostičky. Tymián a rozmarýn nasekáme.
V pánvi orestujeme zeleninu na olivovém oleji, přidáme králičí maso, opečeme, vmícháme bylinky a cukr, opečeme, osolíme, zalijeme balsamikovým octem a vývarem tak, aby bylo maso zakryté. Dusíme asi hodinu doměkka.
Maso po uvaření vyjmeme, obereme a nakrájíme. Vývar zredukujeme, abychom získali 250 ml tekutiny. Ledvinky a játra očistíme, nakrájíme a vložíme do redukce, povaříme, vmícháme i maso.
Želatinu namočíme do vlažné vody a necháme rozpustit, poté vmícháme do směsi a plníme do plastového střeva, necháme ztuhnout a vychladit.
Plátky tlačenky podáváme se salátkem z najemno nakrájené cibule, kterou smícháme s nudličkami jablíčka a zakápneme vinným octem.
Zdroj: Králičí tlačenka; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/1639-kralici-tlacenka/ [On-line 31.10.2015]
Poslední tip, trik či komentář