Suroviny:
- 1 kg krůtího prsa
- 5 plátků slaniny
- 200 g kysaného zelí
- sůl, pepř
- 1 cibule
- 4 stroužky česneku
- 1 lžička kmínu
- 2 lžíce mleté papriky
- 0,5 l vývaru
- 2 lžíce hladké mouky
- 2 dcl mléka
- 2 dcl smetany
- žampiony
- klobása
- rajčata
- brambory
- čerstvé barevné papriky
- olej
- máslo
Prso prořízneme na plát, rozklepeme, osolíme, opepříme, dáme plátky slaniny, kmín, zabalíme v roládu. Osolíme a opepříme, svážeme provázkem. Opečeme zprudka na oleji.
Do pekáče dáme mrkev a cibuli, lehce osmahneme a stříkneme vývarem. Pečeme v troubě na 170-180°C půl až ¾ hodiny.
Připravíme omáčku. Na máslo dáme cibuli, barevné papriky, česnek, klobásu, žampiony, rajče. Zaprášíme moukou, osolíme, opepříme, posypeme paprikou. Provaříme. Výpek dáme dohromady s omáčkou a zjemníme smetanou. Plátky rolády ozdobíme klobásou opečenou na ježka, opečeným česnekem a podáváme s bramborem.
Zdroj: KRŮTÍ ROLÁDA PLNĚNÁ ZELÍM NA PAPRIKOVÉ OMÁČCE; TV Barrandov Babica vs Sapík http://www.barrandov.tv/babica-vs-sapik/recepty#sec-info [On-line 23.11.2015]
Poslední tip, trik či komentář