Suroviny:
- kuřecí kousky na polévku
- 1/2 cibule
- 1/2 velké mrkve
- řapíkatý celer
- 2 rajčata
- celé nové koření
- celý černý pepř
- sůl
Na knedlíčky:
- mletá kuřecí prsa
- smetana
- 1/2 bílku
- estragon
- sůl
Kuřecí kousky vložíme do vody a přivedeme k varu.
Jakmile se začne tvořit pěna, odstraníme ji pomocí naběračky a k vývaru přidáme koření a nakrájenou kořenovou zeleninu. Necháme vařit a mezitím si připravíme knedlíčky:
V misce smícháme mletá kuřecí prsa, nakrájený čerstvý estragon, sůl, smetanu a bílek a spojíme dohromady. Pomocí lžičky vytvarujeme noky a dáme vařit do vroucí osolené vody.
Vývar přecedíme přes plátýnko a přidáme do něj uvařené noky, čerstvý estragon, maso a nakrájená rajčata, která jsme spařili a zbavili slupky. Polévku přelijeme do teriny a podáváme.
Zdroj: KUŘECÍ POLÉVKA S ESTRAGONOVÝMI NOČKY; Teď vaří šéf! III – TV Prima http://www.iprima.cz/ted-vari-sef-iii-recepty-na-menu-z-1-dilu [On-line 20.10.2015]
Poslední tip, trik či komentář