Suroviny
- majoránka
- kuřecí stehna 1 kg
- cibule 1 ks
- mrkev 1 ks
- pepř
- menší celer 1 ks
- sůl
- petržel 1 ks
- zeleninový bojón 1 kostka
Játrové knedlíčky
- kuřecí játra 500 g
- strouhanka dle potřeby
- česnek
- sůl
Nudle
- hrubá mouka 80 g
- vejce 1 ks
Kuřecí maso opláchneme, dáme do hrnce spolu s kořenovou zeleninou, zalijeme studenou vodou a vaříme, dokud maso nezměkne. Pak si připravíme játrové knedlíčky.
Játrové knedlíčky: Játra pomeleme, přidáme vejce, strouhanku, dochutíme trochou majoránky, solí a pepřem, vše řádně promícháme. Lžičkou děláme knedlíčky, které vaříme přímo v polévce. Jakmile knedlíčky vyplavou na povrch, ještě je chvíli povaříme.
Domácí nudle: Mouku prosejeme na val, uděláme důlek, do kterého vyklepneme vejce. Zpracujeme tužší těsto, které vyválíme na tenký plat, musíme podsypávat moukou a otáčet, aby se nám těsto nelepilo. Necháme proschnout, poté si plat rozdělíme na tři díly, které klademe na sebe a krájíme hrubší nebo tenčí nudle. Připravené nudle vaříme v osolené vodě doměkka.
Zdroj: Kuřecí vývar s játrovými knedlíčky a domácími nudlemi ; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/kureci-vyvar-s-jatrovymi-knedlicky-domacimi-nudlemi [On-line 02.03.2017]
Poslední tip, trik či komentář