Ingredience
- brambory 500 g
- cibule 1 kus
- mletá paprika 2 lžičky
- bobkové listy 5 kusů
- vepřové (uzené) maso s kostí 500 g
- sůl a pepř 1 dávka
- ocet 2 lžíce
- zakysaná smetana 50 g
- vařená vejce natvrdo 3 kusy
Cibuli oloupeme a nadrobno nakrájíme. Osmažíme do zlatova, přidáme mletou papriku a chvíli orestujeme. Přidáme brambory nakrájené na hranolky, maso od kosti. Uvedeme do varu, osolíme a opepříme, přidáme všechny ingredience. Polévku nalijeme do pěti talířů, před podáváním přidáme kopeček zakysané smetany s polovinou vařeného vejce.
Zdroj: Maďarská bramboračka; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/madarska-bramboracka [On-line 30.03.2013]
Poslední tip, trik či komentář