reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Masiště s flejškami a hlavatkou

Suroviny
Na masiště:

  • vepřová krkovička
  • tuk
  • sůl
  • cibulka
  • kmín

Na flejšky:

  • vařené brambory
  • hrubá mouka
  • vejce
  • sůl

Hlavatka:

  • červené špičaté regionální vysoké zelí
  • cibule
  • tuk
  • cukr
  • ocet
  • kmín

Masiště: plátky krkovičky prosolit, okmínovat a prudce zatáhnout na trošce tuku.Po prvotním zatažení masa přidat pokrájenou cibulku a mírně dusit, průběžně podlévat. Péct doměkka, cca 2 hodiny.

Flejšky: vařené brambory najemno rozstrouháme, přidáme sůl, hrubou mouku a vejce.Rozmícháme a na stole uhněteme tužší těsto, které poté uválíme do válečku. Nakrájíme špalíčky (krajově – flejšky).Vhazujeme do hrnce s vařící osolenou vodou, vaříme cca 5 minut, až vzkypí a vyplavou. Vybíráme cedníkem a ihned podáváme.

Hlavatka: zelí očistíme, vykrojíme košťál a pokrájíme.Do hrnce nakrájíme cibulku a na tuku necháme zesklovatět.Nakrájené zelí lehce pomačkáme (hlavatka je velmi křehká a nevyroste nikde jinde než v okolí větrného Vysokého n.Jizerou) a vložíme do hrnce na usmaženou cibulku. Přidáme kmín a vaříme doměkka.Ochutíme cukrem a až úplně nakonec octem.

Zdroj: Masiště s flejškami a hlavatkou; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/masiste-s-flejskami-hlavatkou  [On-line 20.12.2014]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.