Ingredience
- kuřecí maso 500 g
- vepřová krkovička 500 g
- vepřová panenka 1 kus
- mleté hovězí maso 300 g
- mleté vepřové maso 300 g
- barevná paprika 3 kusy
- menší lilek 1 kus
- malá cibule 1 kus
- sůl a pepř 1 špetka
- koření čubrica 1 lžíce
- saturejka 1 lžíce
- olej 1 lžíce
- grilovací koření 1 lžíce
- balsamikový ocet 1 lžička
- větší brambory 8 kusů
- máslo 1 kostka
1. Maso naporcujeme na plátky, osolíme, opepříme, přidáme trošku oleje a necháme v ledničce odležet.
2. Smícháme dohromady mleté hovězí s vepřovým, osolíme, opepříme, přidáme saturejku, bulharskou čubricu, najemno nakrájenou cibulku, olivový olej, pořádně promícháme rukama, zapracujeme vše dohromady, uděláme placičky a dáme je na chvíli do ledničky.
3. Připravíme si zeleninu: Očistíme papriku, nakrájíme ji na silnější plátky, osolíme, opepříme, pokapeme balsamikovým octem. Oloupeme lilek, nakrájíme ho na plátky, osolíme a necháme 10 minut „vypotit“ na utěrce nebo kuchyňském papíru. Poté vysušíme a posypeme grilovacím kořením.
4. Vše grilujeme na středním žáru na grilu asi pět minut z obou stran.
5. Očistíme si brambory, nakrájíme je na měsíčky, osolíme, naskládáme na plech, přidáme celé rozčtvrcené máslo a pečeme při 170 stupních C asi 40 minut jako přílohu k masu.
Zdroj: Masovo-zeleninový gril; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/masovo-zeleninovy-gril [On-line 12.06.2013]
Poslední tip, trik či komentář