reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Masovo-zeleninový gril

Ingredience

  • kuřecí maso 500 g
  • vepřová krkovička 500 g
  • vepřová panenka 1 kus
  • mleté hovězí maso 300 g
  • mleté vepřové maso 300 g
  • barevná paprika 3 kusy
  • menší lilek 1 kus
  • malá cibule 1 kus
  • sůl a pepř 1 špetka
  • koření čubrica 1 lžíce
  • saturejka 1 lžíce
  • olej 1 lžíce
  • grilovací koření 1 lžíce
  • balsamikový ocet 1 lžička
  • větší brambory 8 kusů
  • máslo 1 kostka

1. Maso naporcujeme na plátky, osolíme, opepříme, přidáme trošku oleje a necháme v ledničce odležet.

2. Smícháme dohromady mleté hovězí s vepřovým, osolíme, opepříme, přidáme saturejku, bulharskou čubricu, najemno nakrájenou cibulku, olivový olej, pořádně promícháme rukama, zapracujeme vše dohromady, uděláme placičky a dáme je na chvíli do ledničky.

3. Připravíme si zeleninu: Očistíme papriku, nakrájíme ji na silnější plátky, osolíme, opepříme, pokapeme balsamikovým octem. Oloupeme lilek, nakrájíme ho na plátky, osolíme a necháme 10 minut „vypotit“ na utěrce nebo kuchyňském papíru. Poté vysušíme a posypeme grilovacím kořením.

4. Vše grilujeme na středním žáru na grilu asi pět minut z obou stran.

5. Očistíme si brambory, nakrájíme je na měsíčky, osolíme, naskládáme na plech, přidáme celé rozčtvrcené máslo a pečeme při 170 stupních C asi 40 minut jako přílohu k masu.

Zdroj: Masovo-zeleninový gril; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/masovo-zeleninovy-gril [On-line 12.06.2013]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.