Ingredience
- olivový olej 2 lžíce
- tyrolský špek 250 g
- česnek 4 stroužky
- mrkev 1 kus
- cibule 1 kus
- menší bulva fenyklu 1 kus
- malá cuketa 1 kus
- drcená rajčata 2 konzervy
- kuřecí vývar 1500 ml
- těstoviny 150 g
- čtvrt kapusty 1 dávka
- bobkový list 1 kus
- tymián 2 snítky
- bazalkové pesto 50 g
- sůl a pepř 1 špetka
V hrnci rozpálíme olej a na středním plameni na něm asi tři minuty opékáme nakrájený špek. Přidáme česnek, mrkev, cibuli, fenykl, fazolové lusky a cuketu – vše nakrájené nadrobno. Přidáme bobkový list a tymián a dále opékáme, dokud zelenina nezačne chytat barvu (asi sedm minut). Vmícháme protlak, přilijeme vývar a přivedeme k varu. Ke konci přidáme kapustu (zelí), taktéž jemně nakrájenou. Polévku dochutíme solí a pepřem. Podáváme s pár kusy těstovin, které uvaříme zvlášť. Až v talíři zakápneme polévku pestem.
Zdroj: Minestrone; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/minestrone-4 [On-line 22.09.2013]
Poslední tip, trik či komentář