Suroviny
- olivový olej 6 lžic
- cibule 2 ks
- česnek 4 stroužky
- mleté maso mix 1 kg
- lilek 3 ks
- sůl
- rajčatový protlak 2 lžíce
- pepř
- bobkový list 2 ks
- brambory 700 g
Na bešamel:
- muškátový oříšek 1 špetka
- hladká mouka 150 g
- máslo 150 g
- mléko 1 l
- cibule
- hřebíček 2 ks
- strouhaná gouda 8 lžic
Lilky očistíme, podélně nakrájíme na plátky a osolíme. Dáme na 30 minut odležet. Nasekanou cibuli a česnek zpěníme na 2 lžících oleje. Přidáme maso a opečeme je. Osolíme a opepříme. Dusíme 15 minut.
2
Předpřipravené uvařené brambory ve slupce oloupeme a nakrájíme na plátky. Lilky osušíme a opečeme v troubě na 180°C.Troubu předehřejeme na 180 °C. Z mouky a másla upražíme jíšku. Přilijeme mléko a provaříme a přidáme sýr. Osolíme a opepříme.
3
Vymaštěnou formu vysypeme strouhankou a naplníme plátky brambor, mletého masa, lilků. Zalijeme omáčkou a sýrem. Pečeme asi 50 minut.
Zdroj: Musaka; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/musaka [On-line 06.03.2015]
Poslední tip, trik či komentář