Suroviny
- cibule 1 ks
- vepřové kosti
- petržel 1 ks
- mrkev 1 ks
- sůl
- celer 1/2
- vejce 1 ks
- hrubá mouka
Vepřové kosti dáme do hrnce, zalijeme studenou vodou, přidáme cibuli vcelku, lehce osolíme a vaříme jednu hodinu. Po uvaření vývar scedíme. Nastrouháme mrkev, petržel a celer a pět minut povaříme v polévce. Nudle si uvaříme zvlášť v osolené vodě a poté je přidáme do polévky.
Nudle: Z hrubé mouky, vajíčka a soli si připravíme tužší těsto, které vyválíme na plát a necháme odpočinout, poté vykrajujeme nudle. Nudle vaříme ve vroucí osolené vodě, až jsou měkké, pak je scedíme a propláchneme ve studené vodě.
Zdroj: Nudličková polévka; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/nudlickova-polevka [On-line 16.12.2016]
Poslední tip, trik či komentář