Suroviny
- kachna
- sádlo
- jablka 10 ks
- cibule 2 menší
- sůl
- pepř
- med
- kmín
Karlovarský knedlík
- rohlík 10 ks
- vejce 10 ks
- polohrubá mouka 3-4 lžíce
- čerstvá zelená petržel
- sůl
červené zelí
- kmín
- sůl
- nové koření
- bobkový list
- hladká mouka
Jablíčka a cibuli nakrájíme na tenké plátky. Kachnu osolíme, okmínujeme a opepříme. Do pekáče dáme nejdříve sádlo, poté jablka, na ně cibuli a nakonec kachnu. Zakryjeme alobalem a pečeme 2-3 hodiny na 150 stupňů C. Na konci pečení odkryjeme alobal, kachnu potřeme medem, teplotu zvýšíme na 200 stupňů C a dopečeme 10 -15 minut.
Karlovarský knedlík: Zvlášť si ušleháme bílky a zvlášť žloutky. Rohlíky nakrájíme na kostičky. Do vyšlehaných žloutků přidáme mouku, sníh z bílků a vše promícháme s rohlíky, nakonec přidáme čerstvou posekanou petržel a osolíme. Zabalíme do potravinové fólie, na obou stranách uděláme uzel. Vaříme 15 minut z jedné strany a 15 minut z druhé strany. Po uvaření ihned sundáme fólii, necháme trošku vychladnout a slabounce potřeme olejem.
Červené zelí: Zelí povaříme, dochutíme solí, pepřem, kmínem, bobkovým listem. Nakonec zahustíme hladkou moukou s vodou.
Zdroj: Pečená kachna na jablkách s medem, karlovarský knedlík a červené zelí; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/pecena-kachna-na-jablkach-s-medem-karlovarsky-knedlik-cervene-zeli [On-line 28.12.2016]
Poslední tip, trik či komentář