reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Pečená kachna na jablkách s medem, karlovarský knedlík a červené zelí

Suroviny

  • kachna
  • sádlo
  • jablka 10 ks
  • cibule 2 menší
  • sůl
  • pepř
  • med
  • kmín

Karlovarský knedlík

  • rohlík 10 ks
  • vejce 10 ks
  • polohrubá mouka 3-4 lžíce
  • čerstvá zelená petržel
  • sůl

červené zelí

  • kmín
  • sůl
  • nové koření
  • bobkový list
  • hladká mouka

Jablíčka a cibuli nakrájíme na tenké plátky. Kachnu osolíme, okmínujeme a opepříme. Do pekáče dáme nejdříve sádlo, poté jablka, na ně cibuli a nakonec kachnu. Zakryjeme alobalem a pečeme 2-3 hodiny na 150 stupňů C. Na konci pečení odkryjeme alobal, kachnu potřeme medem, teplotu zvýšíme na 200 stupňů C a dopečeme 10 -15 minut.
Karlovarský knedlík: Zvlášť si ušleháme bílky a zvlášť žloutky. Rohlíky nakrájíme na kostičky. Do vyšlehaných žloutků přidáme mouku, sníh z bílků a vše promícháme s rohlíky, nakonec přidáme čerstvou posekanou petržel a osolíme. Zabalíme do potravinové fólie, na obou stranách uděláme uzel. Vaříme 15 minut z jedné strany a 15 minut z druhé strany. Po uvaření ihned sundáme fólii, necháme trošku vychladnout a slabounce potřeme olejem.
Červené zelí: Zelí povaříme, dochutíme solí, pepřem, kmínem, bobkovým listem. Nakonec zahustíme hladkou moukou s vodou.

Zdroj: Pečená kachna na jablkách s medem, karlovarský knedlík a červené zelí; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/pecena-kachna-na-jablkach-s-medem-karlovarsky-knedlik-cervene-zeli  [On-line 28.12.2016]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.