Ingredience
- hladká mouka 1 l
- vlažné mléko 500 ml
- cukr krupička 500 g
- kypřící prášek do perníku 1 sáček
- vanilkový cukr 1 sáček
- kakao 3 lžíce
- vejce 2 kusy
- olej 1 sklenice
- jablka 2 kusy
- smetana ke šlehání 1 kus
- ztužovač šlehačky 1 kus
V míse smícháme všechny ingredience kromě šlehačky a ztužovače, jablka si předem oloupeme a nastrouháme. Těsto vlijeme na předem vymazaný a vysypaný plech a dáme upéct do předehřáté trouby. Pečeme 45 minut při teplotě 200°C. Před koncem pečení zkontrolujeme špejlí, zda je těsto dostatečně upečené (když se lepí na špejli, ještě to není hotové).
Dobře vychlazenou smetanu ušleháme se ztužovačem a ozdobíme s ní upečený perník.
Zdroj: Perník s jablky; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/pernik-s-jablky [On-line 04.04.2014]
Poslední tip, trik či komentář