reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Pho Bo

Ingredience

  • morkové kosti 1 kg
  • hovězí oháňka nebo žebra 1 kg
  • větší cibule 1 kus
  • 5 cm kořene zázvoru 1 dávka
  • čtyři kousky kardamonu 1 dávka
  • hvězdička badyánu 5 kusů
  • celá skořice 1 kus
  • zadní hovězí maso (nejlépe falešná svíčková) 500 g
  • klíčky mungo 1 balení
  • rýžové nudle 5 dávek
  • čerstvý koriandr 1 svazek
  • jarní cibulka 1 kus
  • červená cibule 1 kus
  • limetka nebo citron 1 kus
  • rybí omáčka 2 lžíce
  • chilli dle chuti 1 dávka
  • sůl a cukr 1 špetka

Na vývar, který si uděláme den předem, potřebujeme morkové kosti, oháňku, nebo žebra. Vše dáme vařit společně s opečeným zázvorem, přepůlenou cibulí, kardamomem, skořicí, badyánem, solí a lžičkou cukru. Při servírování dáme do misky na stůl cibuli, syrové hovězí maso nakrájené na tenoučké plátky, klíčky, uvařené nebo spařené rýžové nudle a vše zalijeme vroucím vývarem. Maso dojde v horké tekutině. Na dochucení použijeme rybí omáčku, citron, limetu a chilli – podle toho, jak pikantní máme tuto polévku rádi.

Zdroj: Pho Bo; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/pho-bo [On-line 23.05.2013]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.