Ingredience
- morkové kosti 1 kg
- hovězí oháňka nebo žebra 1 kg
- větší cibule 1 kus
- 5 cm kořene zázvoru 1 dávka
- čtyři kousky kardamonu 1 dávka
- hvězdička badyánu 5 kusů
- celá skořice 1 kus
- zadní hovězí maso (nejlépe falešná svíčková) 500 g
- klíčky mungo 1 balení
- rýžové nudle 5 dávek
- čerstvý koriandr 1 svazek
- jarní cibulka 1 kus
- červená cibule 1 kus
- limetka nebo citron 1 kus
- rybí omáčka 2 lžíce
- chilli dle chuti 1 dávka
- sůl a cukr 1 špetka
Na vývar, který si uděláme den předem, potřebujeme morkové kosti, oháňku, nebo žebra. Vše dáme vařit společně s opečeným zázvorem, přepůlenou cibulí, kardamomem, skořicí, badyánem, solí a lžičkou cukru. Při servírování dáme do misky na stůl cibuli, syrové hovězí maso nakrájené na tenoučké plátky, klíčky, uvařené nebo spařené rýžové nudle a vše zalijeme vroucím vývarem. Maso dojde v horké tekutině. Na dochucení použijeme rybí omáčku, citron, limetu a chilli – podle toho, jak pikantní máme tuto polévku rádi.
Zdroj: Pho Bo; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/pho-bo [On-line 23.05.2013]
Poslední tip, trik či komentář