Suroviny
- česnek 2 paličky
- brambory 2 ks
- cibule 1 ks
- celer 1 ks
- mrkev 1 ks
- vývar
- niva 100 g
- klobása 100 g
- sůl
- majoránka 1 špetka
- mletý pepř 1 špetka
- vejce 2 ks
- sádlo 1 lžíce
- zakysaná smetana 1 kelímek
Nastrouháme veškerou očištěnou kořenovou zeleninu, nasekáme cibuli a nakrájíme klobásku. Vše orestujeme na tuku. Přidáme prolisovaný česnek, na malé kostičky nakrájené oloupané brambory, zalijeme vývarem a vaříme asi 15 minut. Polévku dochutíme, zakvedláme do ní vejce se smetanou a při podávání přidáme nastrouhaný plísňový sýr. Komu je to ještě málo, může přidat prolisovaný česnek ještě nakonec, aby měla polévka větší „grády“.
Zdroj: Pikantní česnečka; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/pikantni-cesnecka [On-line 10.10.2015]
Poslední tip, trik či komentář